بسیاری تصور میکنند قراردادن غذا و مواد خوراکی در فریزر باعث میشود زمان بیشتری قابل استفاده باشند. ولی مواد غذاییای نیز وجود دارند که به هیچ وجه نباید فریز شوند.
لبنیات
بعضی از لبنیات در فریزر حالت آبکی پیدا میکنند.
راهنمایی: خامه پرچرب، خامه زده شده و خامه به همراه شکر را میتوانید در فریزر قرار دهید.
شیر را تنها در بستهبندی اصلی آن و پنیر را تنها در صورتی که چربی آن بیش از 40% باشد میتوانید فریز کنید.
سیبزمینی خام
سیبزمینی خام معمولا در فریزر سیاه میشود و بهتر است در جای خشک و خنک نگهداری شود.
ولی پوره سیبزمینی را میتوانید 4 تا 6 ماه در فریزر نگهداری کنید.
تخممرغ
تخممرغ خام ممکن است در فریزر منبسط شده و پوسته تخممرغ شکافته شود.
زرده تخممرغ منجمد نیز وقتی حرارت میبیند ممکن است حالت چسبندگی پیدا کند.
بهتر است تخممرغ در یخچال نگهداری شود.
غذاهای کنسرو شده
وقتی مایعات درون قوطی کنسرو فریز میشوند ممکن است منبسط شده و باعث شود دیواره قوطی ترک بردارد و یا حتی بترکد.
سبزیجات
هرگز نباید سبزیجات آبدار مانند کاهو، خیار و تربچه را فریز کنید.
این مواد وقتی یخشان باز میشود مزه و حالت خود را از دست میدهند.
خوراکیهایی که بستهبندی مناسبی ندارند
خوراکیهایی که به درستی بستهبندی نشدهاند ممکن است در فریزر دچار سوختگی شوند.
هرچند ممکن است باز هم قابلاستفاده باشند ولی رنگ، بو، مزه و بافت آنها تحت تاثیر قرار میگیرد.
غذاهای گرم
به یاد داشته باشید همیشه قبل از فریز کردن باقیمانده غذاها، اجازه دهید خنک شوند.
قراردادن غذای گرم در فریزر، درجه حرارت فریزر را بالا برده و منجر به افزایش سرعت رشد باکتریها میگردد.
غذاهای بریان
در حین طبخ، موجودات ریز ذره بینی که در درجه حرارت پایین از بین نمیروند، رشد میکنند.
اگر این غذاها را از فریزر خارج کنید تا یخشان باز شود، مقدار باکتریها بیشتر از زمانی خواهد بود که در ابتدا فریز شدهاند.
میوههایی که مقدار زیادی آب دارند
میوههایی مانند هندوانه و طالبی در فریزر شل میشوند.
چند توصیه مفید:
- به یاد داشته باشید هر چه را در فریزر قرار میدهید حداکثر تا 9 ماه بعد مصرف کنید.
- بیشتر غذاها برای طبخ به زمان نیاز دارند، پختن آرام آنها مطمئناً نتایج بهتری در پی خواهد داشت.
- قبل از فریز کردن مواد غذایی، از خنک بودن آنها اطمینان حاصل نمایید.
- همیشه از ظروف مخصوص فریز کردن استفاده کنید.
برگرفته از Planeta Joy