اکثر خانمها در دوران بارداری و برای حفظ سلامت نوزاد و خودشان، سعی میکنند از سالمترین رژیمهای غذایی پیروی کنند. مصرف برخی غذاها، خوراکیها و نوشیدنیها در دوران بارداری فوقالعاده خطرناک است. در اینجا ما شما را با خوراکیهایی که در دوران بارداری باید از خوردن آنها اجتناب کنید آشنا میکنیم.
انواع خاصی از ماهی
در دوران بارداری بهتر است از مصرف دو نوع ماهی خودداری کنید:
- ماهیهایی که سطح بالایی جیوه دارند.
ماهیهایی مانند ارهماهی، کوسه، ماهی تن و … از این دستهاند.
جیوه باعث ایجاد تداخل در رشد جنین و مشکلات مغزی برای نوزاد میشود.
میزان جیوه ماهی کپور در حد متوسط است. بنابراین باید با احتیاط مصرف شود. مصرف این ماهی بیش از هفتهای یک بار توصیه نمیشود.
- ماهیهایی که از رودخانههای محلی، برکهها و گودالهای آبی که نزدیک کارخانهها و دیگر منابع آلودگی قرار دارند صید شده باشند.
ماهی سالمون یکی از این نمونههاست.
غذاهای دریایی دودی
فریز شده این خوراکیها به هیچوجه نباید مصرف شود. مگر اینکه در دمای بالای 165 درجه فارنهایت طبخ شده باشند. این مواد شامل باکتریای هستند که میتواند سلامت مادر و جنین را به خطر بیاندازد.
مصرف بیش از اندازه کافئین
مصرف بیش از اندازه کافئین باعث کموزنی نوزاد در حین تولد، زایمان زودهنگام و یا حتی سقط جنین شود.
بنابراین تحت نظر گرفتن میزان کافئین مصرفی مادر اهمیت فراوان دارد.
مصرف یک فنجان چای و یا قهوه بیخطر است.اما سعی کنید این میزان از روزانه 200 میلیگرم بالاتر نرود.
به یاد داشته باشید چای سبز هم حاوی کافئین است. پس در مصرف آن زیادهروی نکنید.
سوسیس و کالباس
مصرف سوسیس و کالباس و هاتداگ و هرگونه فرآورده گوشتی این چنینی، به دلیل داشتن نوعی باکتری به نام لیستریا برای مادران باردار خطرناک است.
دمنوش و نوشیدنیهای گیاهی
همه ما تصور میکنیم که دمنوشها و نوشیدنیهای گیاهی، سالمترین نوشیدنیهای دنیا هستند. این درست است اما در برخی موارد!
تعدادی گیاه وجود دارند که قرنهاست از آنها برای جلوگیری از بارداری و یا سقط جنین استفاده میشود و متاسفانه هنوز هم این خاصیت خود را حفظ کردهاند.
توصیه ما این است که به چای سیاه معمولی و یا چای سبز بسنده کنید.
برگرفته از وبسایت brightside