همه ما درباره ویتامین A، B، C، D و حتی E شنیدهایم ولی درباره ویتامین K چطور؟
ویتامین K احتمالاً شناخته نشدهترین ویتامین است.
این ویتامین چه فوایدی دارد؟
چه کاری انجام میدهد؟
از کجا بدانیم این ویتامین به اندازه کافی به بدنمان میرسد؟
ما اینجاییم تا به این سوالات پاسخ دهیم.
ویتامین K به دو شکل وجود دارد، K1 و K1
.K2 در سبزیجاتی که برگهای سبز دارند یافت میشود، در حالی که K2 در موادغذایی تخمیر شده وجود دارد.
همچنین بدن K2 را از باکتریهای طبیعی روده بدست میآورد.
فواید ویتامین K:
مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه انواع این ویتامین بسته به جنسیت، سن و وزن افراد متفاوت است.
ولی معمولاً برای بزرگسالان مقدار 0/001 گرم ویتامین K به ازای هر یک کیلوگرم وزن توصیه میشود.
منابع اصلی این ویتامین که میتوانند نیاز روزانه بدن را تامین کنند عبارتند از:
گیاهانی مانند ریحان، آویشن، جعفری، گشنیز، پیازچه و …
سبزیجاتی که برگهای سبز دارند مانند کلمپیچ، اسفناج، برگ جغندر، برگ شلغم و …
انواع کلم مانند کلم بروکسل، کلم بروکلی، کلمپیچ و گلکلم
سبزیجاتی مانند شاهی، کاهو، کرفس و …
ادویههای تند مانند فلفل قرمز و پودر کاری
دیگر مواد خوراکی که غنی از این ویتامین هستند عبارتند از مارچوبه، رازیانه، ترهفرنگی، بامیه، سویا، روغن زیتون و میوههای خشک.
به یاد داشته باشید مصرف بیش از اندازه این ویتامین نیز میتواند مضراتی داشته باشد و یا با داروهایی که مصرف میکنید تداخل ایجاد کند.
بنابراین قبل از مصرف قرصهای ویتامین K حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید.
یک رژیم غذایی سالم و متعادل میتواند نیاز بدن به این ویتامین را تامین کند.
برگرفته از: www.healthaliciousness.com و www.livescience.com