همه ما عادات خاصی داریم که تصور میکنیم رعایتشان برای حفظ سلامتی مفید است. در حالی که بعضی از آنها، مانند شستن میوهها قبل از مصرف و یا ورزش مدام، بیشک ضامن سلامت انسان است، بعضی دیگر سوال برانگیزند. آیا حقیقت دارد؟
مصرف قرصهای مولتیویتامین:
گروهی از دانشمندان آمریکایی پس از بررسیها و آزمایشات متعدد بر روی بیش از 450000 نفر، به این نتیجه رسیدهاند که مصرف مولتیویتامینها و مواد افزودنی دیگر، خطر ابتلا به بیماریهای خاص را کاهش نداده و همچنین تاثیری بر حافظه و یا تواناییهای انسان ندارد.
همچنین نتایج بررسیهای دیگر نشان داده است که مصرف مولتیویتامین ها میتواند تاثیرات منفی بر سلامت افراد داشته باشد.
Annals of Internal Medicine, NY Times.
استفاده از ژلهای ضدعفونیکننده دست فاقد الکل:
ژلهای ضدعفونیکننده واقعاً برای از بین بردن میکروبها و باکتریها مفید هستند.
ولی این مسئله تنها در مورد محصولاتی صدق میکند که دارای حداقل 60% الکل هستند.
در غیر این صورت مواد ضدعفونی کننده قادر به از بین بردن تمامی انواع میکروبها و باکتریها نبوده و به عنوان مثال تاثیری بر انگلها نخواهند داشت.
علاوهبراین، آلودگیهایی که در اثر تماس با سموم و آفتکشها ایجاد میشوند، با استفاده از مایعاتی که در آنها از الکل استفاده شده است از بین نرفته و تنها با شستن دستها زدوده خواهند شد.
Centers for Disease Control and Prevention.
سمزدایی با استفاده از رژیم غذایی:
رژیمهای غذایی که مخصوص سمزدایی بوده و اخیراً نیز از محبوبیت بسیاری برخوردار گشتهاند، بدن انسان را از وجود سموم پاک مینمایند.
ولی متخصصان بر این باورند که بدن انسان به خودی خود قادر به سمزدایی میباشد.
و درصورتیکه کبد و کلیههای انسان قادر به فعالیت نباشند، این مسئله به معنی استفاده از نوشیدنیهای سمزدا نخواهد بود.
بلکه بدان معنی است که باید به پزشک متخصص مراجعه شود.
استفاده از محصولات ارگانیک:
در بسیاری از کشور ها، مجوز رسمی و قانونی برای تولید محصولات ارگانیک وجود ندارد.
به همین دلیل هنگامی که با واژههای “eco” و یا “bio” بر روی مواد خوراکی برمیخورید، این کلمات در واقع بیشتر یک ترفند بازاریابی هستند تا تضمینی بر عدم استفاده از مواد شیمیایی در تولید آن محصول.
و حقیقت این است که این محصولات فرق چندانی با میوهها و مواد خوراکی معمولی که از بازار خریداری مینمایید ندارند.
عدم استفاده از مایکروفر:
استفاده از مایکروفر برای گرم کردن غذا معمولاً مواد مفید موجود در آن را از بین میبرد.
ولی این مسئله میتواند هنگام گرم کردن غذا با استفاده از اجاق گاز نیز اتفاق بیافتد.
در واقع عملکرد سریعتر مایکروفر میتواند آن را به وسیلهای محبوبتر بدل سازد.
برای مثال استفاده از مایکروفر برای گرم کردن غذا میتواند برای حفظ موادی مانند ویتامین c مفید باشد.
استفاده از مواد خوراکی کمچرب:
بدن انسان همانگونه که به پروتئین و کربوهیدرات نیاز دارد، به چربیها نیز نیازمند است.
و جایگزین کردن مواد غذایی معمولی با مواد غذایی مشابه کمچرب، نمیتواند گزینه مناسبی برای کم کردن کالریها باشد.
علاوهبراین در بسیاری از مواد غذایی کمچرب، کم کردن چربیها با افزودن مواد قندی به آنها جبران میشود که این مسئله میتواند برای سلامت انسان مضر باشد.
برگرفته از Business Insider